Oslos ungdom får kreativ sommeropplevelse med graffitikurs på Sommerskolen

Ungdom maler graffiti på UrbantVerksted

 

Urbant Verksted, kjent for sin kreative og sosialpedagogiske tilnærming, samarbeider med Sommerskolen Oslo for å tilby gratis graffitikurs til ungdom i sommerferien.

Urbant Verksted har inngått samarbeid med Sommerskolen Oslo etter å ha vunnet anbudsrunden med kommunen. Samarbeidet innebærer at de skal tilby gratis graffitikurs for ungdommer i løpet av sommerferien, noe som styrker Oslos posisjon som en inkluderende og mangfoldig kulturby.

Rektor ved Sommerskolen Oslo, Ewelina Knutsen, er stolt av bredden og variasjonen i årets program, og hun er klar for å ta imot mange barn og unge som ønsker å tilbringe en uke av sommerferien på Sommerskolen.

– Vi er et gratis tilbud i sommerferien for alle barn og unge som bor i Oslo.  Tilbudet støtter opp under skolens arbeid med faglig og sosial læring, utover det ordinære skoleåret. På Sommerskolen Oslos kurs står undring, utforsking og nysgjerrighet i fokus. Gjennom morsomme og praktiske aktiviteter, ønsker Sommerskolen å motivere til mer læring, sier Knutsen.

Gjennom Urbant Verksteds læreplan engasjeres barn og unge ved å kombinere kunst, entreprenørskap og morsom læring. Graffitikursene gir deltakerne innføring i graffiti-pieces, gatekunstens historie og muligheten til å skape egne kunstverker. 

– Vi ser at dette kursforløpet bidrar til mestringsfølelse og samhold blant ungdommene, sier Abu Marong, daglig leder i Urbant Verksted.

Graffitikurs som en del av et større engasjement

Oslo kommunes foreslåtte handlingsplan (2022-2025) anerkjenner gatekunst som en fullverdig og likestilt kunstform, og skal initiere tiltak som workshops og arrangementer for barn og ungdom. Samarbeidet mellom Urbant Verksted og Sommerskolen Oslo er i tråd med handlingsplanens mål og understreker viktigheten av kreative og inkluderende aktiviteter for barn og ungdom. Graffitikursene blir ett av mange tiltak for å styrke ungdommens forståelse og deltakelse i gatekunst i hovedstaden.

 

Rektor ved Sommerskolen Oslo, Ewelina Knutsen, er stolt av bredden og variasjonen i årets program.

– Kursene gir ungdommene muligheten til å bygge nettverk og skape varige relasjoner med andre ungdommer fra ulike deler av byen, noe som bidrar til økt inkludering og sosial samhørighet gjennom graffiti- og gatekunstaktiviteter, sier Marong. 

Deltakerne oppmuntres til å samarbeide og støtte hverandre i sin kunstneriske utvikling, noe som inkluderer å jobbe sammen på felles oppgaver, dele ideer og teknikker, og lære av hverandres erfaringer. De trygge rammene inspirerer ungdommene til å vokse både kreativt som kunstnere men også som selvstendige individer.

– Vi ønsker at læring skal være gøy. På Sommerskolen Oslo bruker vi klasserommet, skolegården, skolens nærmiljø og byen som læringsarena, sier Knutsen.


En spennende sommer for Oslos ungdom

Etter endt kurs kan ungdommene få muligheten til å bli med Urbant Verksted på “Veien Videre”, et program som gir dem muligheter til å utvikle ferdigheter, bygge CV og nettverk, samt utforske alternative karriereveier og inntektsmuligheter. Dette styrker også ungdommens selvtillit og oppmuntrer dem til å tenke kreativt og innovativt.

Urbant Verksteds graffitikurs som en del av Sommerskolen Oslos tilbud gir ungdommene en unik mulighet til å utforske og uttrykke seg gjennom gatekunst denne sommeren.

– Dette er en fantastisk sjanse for dem til å lære mer om graffiti som en kunstform, samtidig som de skaper minner og vennskap for livet, avslutter Marong. 

 

En barneskole klasse maler graffitkunst på Graffitiverksted

 
 
Forrige
Forrige

Løkka Lykke søker frivillige: bli med å skape street art i Oslo

Neste
Neste

En gatekunstners dagbok: historier fra natten